V Prešovskom kraji bolo v prvom polroku viac nehôd ako pred rokom

14.07.2007 Prešov

Prešov 14. júla (TASR) - Na cestách Prešovského kraja bolo za prvých šesť mesiacov tohto roka viac nehôd ako v rovnakom období minulého roka. Podľa zverejnených štatistík Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v ...
Vzrástli aj počty vo všetkých ďalších ukazovateľoch. Pri nehodách v prvom polroku 2007 bolo usmrtených 40 osôb, čo je o desať viac ako pred rokom. Ťažké zranenia utrpelo 174 osôb, čo je o 31 viac. Polícia odhadla škody pri nehodách na sumu bezmála 277 miliónov Sk.
Hlavnými vinníkmi nehôd boli v hodnotenom období vodiči motorových vozidiel, pričom pod vplyvom alkoholu ich zapríčinili 200. Pred rokom asistenciu alkoholu zaznamenala polícia v 158 prípadoch. Prvou príčinou dopravných nehôd zavinených vodičmi motorových vozidiel bolo porušenie základných povinností. Najviac nehôd - 1382 - sa stalo na cestách I. triedy, najmenej – 31 - na diaľnici. Zo štatistík vyplýva, že najkritickejšími dňami pre výskyt dopravnej kolízie boli piatok - 541 prípadov, utorok - 539 a pondelok - 531. Najviac, a to deväť osôb, zomrelo pri nehodách, ktoré sa stali v piatok a v sobotu. V priemere dve z troch políciou zaznamenaných nehôd sa stali v obvode policajných okresov Poprad - 1043 a Prešov - 1038.
Informácie pre TASR poskytla krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová.
 

Vyberte región

mark